• kanyadi.png
  • lucidus.png
  • magyar_naplo.png
  • racio.png

Éghajlat Kiadó


Nevünket Márai Sándortól örököltük, ő mondja mesteréről, Krúdyról, hogy olyan író, akinek éghajlata van. Ebben a jelben – hogy az írásnak, s az irodalomnak éghajlata van – kezdte meg a működését 2003 végén a kiadó. Az Éghajlat „oevrue”-jét a kortársi történetírás, az interjú-kötetek, a közéleti írások, a magyar irodalom- és történelem, a filozófia, a teológia, illetve a vallás körét tárgyaló könyvek alkotják.
Méltán vált ismertté a 2004-ben útjára indított Manréza-füzetek, amely jelenleg 10 kötetet számlál. A beszélgetésekből, interjúkból építkező sorozat az élet nagy kérdéseire keresi a választ, a hit világát választva alapul: „Az élet-hit-lélek háromszögében ugyanis minden megtalálható.” E nagy beszélgetések helyszíne kezdetektől fogva a – 2009-ben Hotel Walden névre keresztelt – félrevonult gondolkodásra kiváló dobogókői Manréza Hotel volt. Sorozatunk második kötete (Hit, erkölcs, tudomány) – melynek szerzői Erdő Péter, Schweitzer József és Vizi E. Szilveszter – 2005-ben az esztendő egyik „nagy könyve” lett.
Közéleti szerzőink között tisztelhetjük Csaba László, Járai Zsigmond, Matolcsy György, Martonyi János, Fodor István, Parragh László és Tarlós István munkáit.
Szépirodalmi könyveink közül kiemelkedik Ady Endre Jóslások Magyarországról című kötete, de szívesen ajánljuk verseinket Török Sophie-tól Tamás Menyhértig.Történelmi könyveink közül Marinovich Endre 1315 Nap. Antall József naplója c. kötetünk szinte bestseller lett. Pölöskei Ferenc A szabadelvű párt fényei és árnyai (1875-1906) című könyve pedig (a kritikusok szerint is) az utóbbi évek egyik legrangosabb történeti munkája. A vallásos, teológiai, filozófiai könyveinkből szeretettel kínáljuk Olofsson Placid OSB könyveit, valamint Szabó Ferenc SJ Új távlatok címmel megjelent tanulmánykötetét és a Gyógyító Szentek szépséges albumát.Az Éghajlat Könyvkiadó nemcsak olvasnivalót kínál, hanem helyszínt is biztosít az olvasáshoz: Könyves Kávézónk hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között jó könyvvel és finom kávéval, érdekes programokkal várja az Olvasót.


Éghajlat Kiadó
Kiadóvezető: Kovács Lajos Péter
Székhely: 1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 9.
Postacím: 1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 9.
E-mail: konyves.kavezo[kukac]eghajlat.hu
Honlap: http://eghajlat.hu.unas.hu/


 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com