A Napkút Kiadó rendezvénye

Mítoszcserepek

Bodor Béla Mítoszcserepek című könyvének bemutatója
2012. október 10-én, szerdán 17:30-tól az Írószövetség könyvtárában (Bp. VI. kerület, Bajza utca 18.)

Bodor Béla új esszékötetét bemutatja:
Tarján Tamás és Szondi György,

Velük beszélget a könyv „szereplői” közül:
Csaplár Vilmos és Ferdinandy György

Mintha csak beleszólna a telefonba messziről is mindig mosolyos, szavaktól-mondatoktól izgatott hangján Bodor Béla: Szia! Felolvasnám a legújabb írásom egy részletét! Aztán felolvasná az egészet, s várná a véleményt, az egyetértést, illetve akár ugyanilyen nyitottan, vitaörömmel az „igen, de…” ellenkezését. És megindulna a végeérhetetlen eszmecsere. Mítoszcserepek? Kritikaegészek. Tanulmánnyal felérő bírálatok; rajtuk esszé-erezés. Az összetett szó második eleme a kritikus mindenkori szerénységére, egyben a művészeti tényre utal: bármely közelítéssel csak töredékes jelentésadásokig, cserepekig jutunk. A mítosz e tény ellensúlya. A nagy, a teljes, az örök, a gyönyörű. A mítoszcserép: egész és rész egyszerre. Az égig emelt fej és a földet érintő homlok számára egyszerre jeleket kínáló tárgyi való. Megírt szöveg a megírt szövegről. Bodor Béla 2010. augusztus 10-én elhunyt. A mobilja nincs kikapcsolva.
Tarján Tamás

A könyvpremier után némi tokaji bor és házi sütemény melletti beszélgetésre várunk minden kedves megjelenőt.