• kanyadi.png
  • lucidus.png
  • magyar_naplo.png
  • racio.png

ZOO100 PÁLYÁZAT


 

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén ünnepli a századik évfordulóját annak az átépítésnek, amelynek során mai megjelenését, építészeti karakterét és hangulatát elnyerte. Az évforduló alkalmából a Napút folyóirat és a Fővárosi Állat- és Növénykert rendhagyó pályázatot hirdet a nagyközönség és az Állatkert évszázados kapcsolatának témakörében.

 

Pályázni bármilyen írásművel – akár fotóval, dokumentumokkal kiegészítve – lehet, amely a patinás intézmény és a kertet felkereső látogatók egymást követő generációi közötti kapcsolattal foglalkozik. Ez lehet például magánszorgalomból végzett helytörténeti kutatás, egykori állatkerti családi élmény leírása, a kertben készített régi családi fénykép írásos, személyes hangvételű kommentárral, illetve bármilyen, a témához kapcsolódó irodalmi alkotás is. A pályaműveknek azonban csak a képzelet szab határt, bármivel lehet pályázni, ami az Állatkert történetével és azzal kapcsolatos, hogy a városligeti intézmény milyen élményeket nyújtott a látogatók egymást követő generációinak.

A pályaművek maximális terjedelme 15-16 ezer karakter, azaz 5-6 oldalnyi, akkor is, ha kép és szöveg vegyesen szerepel. Egy pályázó akár három munkával is jelentkezhet.

A pályaműveket digitálisan vagy nyomtatott formában lehet beküldeni a Napút kiadója, a Cédrus Művészeti Alapítvány címére (1043 Budapest, Tavasz u. 4.). A digitális formátumú pályaművek nemcsak CD-lemezen, hanem e-mailben is elküldhetők a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A levélborítékon, illetve az e-mail tárgysorában kérjük, tüntessék fel a pályázat címét (Zoo100)!

A pályaművek leadási határideje 2012. szeptember 15.

A beérkezett pályaműveket a kiírók által felkért zsűri bírálja el. A legkiválóbb munkákat összesen 100 ezer forintnyi jutalomalappal, könyvekkel, állatkerti belépőjegyekkel díjazzuk.

A díjazott pályamunkákat a Napút folyóirat októberi száma teszi közzé.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com