• kanyadi.png
  • lucidus.png
  • magyar_naplo.png
  • racio.png

Kortárs irodalmi alkotások pályázata

 

A Cédrus Művészeti Alapítvány (Budapest) nyílt pályázatot hirdet szépirodalmi alkotások (versek, novellák, elbeszélések, kisregények, drámák, mesék, esszék, tanulmányok, kritikák, interjúk, naplók, vallomások, dokumentum-összeállítások stb.) létrehozására vagy idegen nyelvből fordítására. Ezek megvalósítását és a beküldött művek javának közzétételét az alapítvány az általa kiadott Napút folyóirat 2013–2014. esztendei évfolyamában pályázati alapból ösztönzi.
A folyóirat arculatához illő, megfelelő esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban közzé nem tett eredeti alkotásokat várunk. Bemutatkozó levelet és a pályamunkák esetleges megelőző elektronikus közzétételéről tájékoztatást kérünk. Kérjük, a pályázatban szerepeljen telefonszáma, postai és e-mail-címe.
Az alkotások beadása (elektronikus vagy gépelt változatban) 2012. november 1-jéig folyamatos.
A könyvnyi terjedelmű pályamunkákat lehetőségei szerint a Napkút Kiadó gondozza.
Az alapítvány nívódíjat hirdet a legjobb munká(k)ra.
Eredményhirdetés: 2013 eleje.

A pályázathoz jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen (de segítségként fogadjuk például a Napút féléves előfizetését: a pályázó tájékozódását is szolgálva ekként). Megkötés nélkül bárki pályázhat, aki magyar nyelven alkot, magyarországiak és határon túliak egyaránt. Egy pályázó több munkával is jelentkezhet, akár több műfajban is. Terjedelmi korlát nincs. Szerkesztőink értékelő sorokat csak a mintegy 50-60 kiválasztott mű kapcsán fogalmaznak meg az alkotók számára. Bővebb információt a www.napkut.hu oldalon találnak. A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) vagy postán fogadjuk (cím: Budapest, 1014, Szentháromság tér 6. mfsz. 29.).

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com