Magunkról

Egyesületünk 1999 októberében-novemberében alakult. A Könyves Szövetség olyan kis kiadók egyesülése, amelyek értékes kortárs irodalmat és társadalom-tudományi műveket jelentetnek meg. E kiadók által kiadott művek legtöbbje állami - alapítványi támogatásra szorul, mert a kicsiny példányszámok miatt megjelentetésük ráfizetéses. Szövetségünk célja, hogy az elsősorban új művekkel: szépirodalmi, társadalomtudományi, művészeti szempontból is innovatív könyvekkel foglalkozó kis könyvkiadók létfeltételeit javítani igyekezzünk, az általuk megjelentetett szellemi újdonságokat pedig a közönség elé jutásában segítsük. Enélkül ugyanis mindaz a munka, amit az alkotó, a szerkesztő, a kiadó elvégzett, mindaz a támogatás, amit a költségvetés vagy egyéb szponzorok biztosítanak - nem éri el célját, nem kaphatja meg a tudomásulvételhez és kritikai befogadáshoz szükséges nyilvánosságot. Többek között erre a feladatra szerveződött meg szövetségünk. Úgy gondoljuk, hogy az innovatív szellemi műhelyek virágzása minden ország kulturális életének garanciája.

Ma 2021. Márciusában 07., Vasárnap, Tamás napja van.

Megrendelés

Jelenleg nincs könyv a rendelési listán.

Ki olvas minket

Oldalainkat 17 vendég böngészi